Koptelefoon voor tijdens het zwemmen? Dat kan!

Gepubliceerd op 5 augustus 2024 om 16:40

Ik hou van zwemmen en ik hou van muziek. Vaak als ik ging zwemmen vond ik het na een tijdje saai worden en dat ging ten koste van mijn motivatie. Ik zat op een dag een beetje te googelen en kwam erachter dat er een koptelefoon bestaat die je kan gebruiken onder water. Toen ik dat zag wist ik het meteen, deze moet ik hebben. Je hebt heel veel keuzes en de meeste zijn behoorlijk prijzig, maar na een tijdje zoeken kwam ik op de IPX8 Waterproof Bone Conduction koptelefoon. Voor maar 49,95 bij bol.com. Zonder te veel na te denken dacht ik, proberen kan altijd. Dus ik bestellen en drie dagen later had ik hem al.

Waarom wel?

De koptelefoon heeft een apart design. Je doet hem op je hoofd en de stukjes waar het geluid uit komt plaats je vlak voor je oren. Tijdens het zwemmen is het geweldig. Gewoon je eigen muziek en dan komen de baantjes vanzelf. Onder water is het geluid nog harder. Zoals ik al had verteld ben ik bezig met het trainen voor een adventure race. Ik fiets daarom ook elke dag een half uurtje en ik wandel veel. Deze koptelefoon kan je ook gewoon gebruiken tijdens andere sporten. En weet je wat echt relaxed is? Je kan hem ook op tijdens het douchen. Ik douche elke dag en hou ervan om lekker hard muziek te luisteren, iets dat mijn buren niet echt leuk vinden. Maar nu met IPX8 Waterproof Bone Conduction koptelefoon luister ik al mijn favoriete muziek ook gewoon tijdens het douchen. Alleen als je je haren wilt wassen, is het handiger om hem af te doen. Je kan switchen tussen bluetooth en SD kaart modus. De bluetooth doet het niet echt goed onder water, dus dan kan je het beste de SD kaart gebruiken. Het voordeel is dat je 32 GB geheugen hebt, dus je kan er heel veel muziek op zetten.

Waarom niet?

Hij is voor mij iets te groot, maar hij blijft wel zitten. Toch zou ik liever de koptelefoon kleiner willen maken. Als hij verstelbaar is in bijvoorbeeld drie maten, s m l, dan kan iedereen er van genieten. Nu is de koptelefoon eerder voor mannen met een groot hoofd. Wat ik zelf erg onhandig vindt, is dat bluetooth het niet goed werkt in het water. Hierdoor ben je genoodzaakt om de SD modus te gebruiken. Je hebt een groot geheugen dat is een plus, maar je moet al je muziek vanaf je computer op de SD kaart zetten. Hier gaat wel veel tijd in zitten. Helemaal als je net als mij gewoon muziek luistert via Youtube. Je moet dus eerst de muziek op je laptop zetten en dan op de SD kaart plaatsen. Misschien ben ik één van de weinige die geen muziek op mijn laptop heeft, maar ik vond dit wel vervelend. Oh ja wat ik ook wel de moeite vind om te klagen, is dat je niet kan schakelen naar een volgend nummer. Je zit dus vast aan de volgorde op de SD kaart. Ik heb gelezen dat sommige elke keer als ze gaan sporten nieuwe muziek erop zetten, maar dat vind ik nogal een gedoe. Het geluid is ook niet heel erg geweldig, maar daar wen je wel aan. Ik denk dat als je voor een duurdere gaat, dat het geluid beter is. Dat is dus een keuze, iets goedkoper en minder geluidskwaliteit of  juist duurder en dan beter geluid.

Echt wel heel blij  

Eigenlijk ben ik gewoon heel erg blij met de IPX8 Waterproof Bone Conduction koptelefoon. Als je net als ik lekkere muziek wilt 
hebben tijdens het zwemmen, wandelen, fietsen of gewoon onder de douche, zou ik zeker zeggen DOEN. De batterij gaat ook lang mee. Oh ja wat ik eerst niet goed kon vinden is hoe je schakelt tussen bluetooth en SD. Wat je moet doen is het middelste knopje op de koptelefoon twee keer in drukken en dan kan je switchen. Toch even handig voor als je hem hebt en niet weet hoe het werkt. Al met al ben ik helemaal tevreden en zijn de negatieve kanten te overzien. Dus twijfel niet langer en verwen jezelf met een geweldige koptelefoon. Daardoor worden die baantjes met het zwemmen een stuk leuker.


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.