Wolfgang portret van de jonge Mozart met stadspas! Voor maar 1,50!

Gepubliceerd op 1 september 2024 om 20:16

Vandaag ben ik naar een concert geweest met muziek van Mozart. Het was in de Dominicus kerk in Amsterdam. Ik ken Amsterdam best goed, maar wist niet dat er zo´n mooie kerk in de Spuistraat was. Ik keek mijn ogen uit. Ik loop moeilijk, dus ik ben met mijn scootmobiel gegaan. Het was twintig minuutjes vanaf mijn huis in Amsterdam Noord. Zelf woon ik in de bloemenbuurt, maar het pontje over en ik was er.

De kerk zelf is echt heel mooi. Via een zij ingang kon ik naar binnen. Het mooie was dat ik een stadspas heb, waardoor het concert maar 1,50 was. Ik had mijn eigen drinken mee en in de pauze heb ik bij het winkeltje aan de overkant van de kerk een lion gehaald. Om toch effe snel wat eten binnen te hebben.

Het concert

Zelf was ik niet heel bekend met Mozart en toen ze begonnen met spelen, was het zo mooi dat ik een traantje heb gelaten. Ik genoot van de mooie klanken, ik genoot van de kerk en ik genoot van Mozart. Helaas maakte dit mooie genot plaats voor zware muziek. Na de introductie, kwam er een koor bij. Het  was mooi, maar niet helemaal mijn ding. Het leek erg op een opera, maar in plaats van luchtige muziek, werd er zware muziek gespeeld. Het is niet netjes om weg te lopen, dus ik ben rustig blijven zitten. Maar zo zwaar de muziek was, zo zwaar had ik het om te blijven zitten. Nee, na de introductie was het voor mij iets te somber en donker.

Maar ondanks de kritiek heb ik ontzettend genoten van het concert. Bij elkaar was ik 3 euro kwijt met mijn lion en het kaartje, dus ik vond het niet erg. Aan het einde speelde ze nog een stukje als verrassing en dat was dan weer helemaal prachtig. Conclusie de intro en de outro waren heel mooie en het middenstuk had iets vrolijker kunnen zijn. Al met al was het voor mij een leuke dag en een goede afwisseling met wat ik normaal doe. Dus is het concert een aanrader? JA zeker weten. Volgend jaar is het weer en ik zou zeggen heb je een stadspas ga er dan gewoon naar toe en geniet. Normaal is een kaartje rond de 20 euro, dus je krijgt echt heel veel korting met een stadspas. Ik ga sowieso volgend jaar weer.  


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.